Wat gebeurde er op........

Olga (Nuongirl)
In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

16 februari

2006

- Het wedstrijdschema voor de kwalificatiereeks voor het EK 2008, dat in Oostenrijk en Zwitserland gespeeld zal worden, wordt bekend gemaakt. Oranje begint op 2 september 2006 uit tegen Luxemburg aan de kwalificaties.
- FIA-president Max Mosley stelt de rebellerende Formule 1-teams een ultimatum. Eind maart krijgen ze tien dagen de tijd om zich in te schrijven voor het kampioenschap in 2008, anders hebben ze een grote kans niet meer aan de Formule 1 te mogen deelnemen.

2005

-In een matig duel wint Ajax de UEFA Cup-wedstrijd tegen het Franse AJ Auxerre met 1-0. Het enige doelpunt word gescoord door Maxwell. Feyenoord gaat in de UEFA Cup met 2-1 ten onder bij Sporting Portugal.
- Het National Hockey League (NHL) seizoen 2004/2005 zit er definitief op. In oktober werd de start reeds uitgesteld daar de spelersvakbond niet akkoord kon gaan met een voorstel van een salarisplafond.
- Lance Armstrong doet dit jaar toch weer mee aan de Tour de France. Dat maakt zijn sponsor Discovery Channel bekend.
- In een benefietwedstrijd ten bate van de slachtoffers van de recente tsunamie in Azië wint het wereldelftal met 6-3 van het Europese sterrenequipe.

2004

- Ferrari verzet zich tegen een voorstel om kosten te besparen door het testen te gaan beperken. In het kader van kostenbesparing binnen de Formule 1 worden een aantal maatregelen tussen FIA en teambazen besproken. Één van de voorstellen om het ongelimiteerd testen te schrappen en er een beperking op te leggen, iets waar Ferrari een tegenstander van is.
- Jordan maakt bekend dat het falen van de onderhandelingen met Jos Verstappen aan Huub Rothengatter lag. De manager van Verstappen hield vast aan een abnormaal hoge commissie van het sponsorgeld.
- Verdediger Jaap Stam (31) zal de komende twee seizoenen voor AC Milan uitkomen. Op dat moment speelt hij nog voor Lazio Roma.

2003
Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 16 februari 2003 was zo'n dag.