Ho-Pin Tung : "Blij en opgelucht"

Olga (Nuongirl)
Ho-Pin Tung verraste vandaag in de hoofdrace van de A1GP-race in Sydney door in de 22ste ronde Team Nederland buitenom te passeren en daarmee als derde te eindigen. Het is de eerste keer dat Team China op het podium komt, en voor Ho-Pin Tung was het pas de derde race in de A1-GP-klasse. In de sprintrace eindigde Team China nog als zesde.

De Featurerace, die werd gewonnen door Duitsland, begon minder fortuinlijk voor Ho-Pin. In de hectische eerste ronde verloor hij twee plekken. "Maar de tactiek die het team hanteerde, laat naar binnen gaan en dan een snelle pitstop, werkte prima. En: Het tempo was goed, de snelheid zit in de auto, de auto is nu echt zoals ik hem hebben wil en je ziet ’t, we hebben het gat met de top aardig gedicht. Het is heel belangrijk dat ik de auto kan rijden, zoals ik dat wil, dan kan ik doen met de auto wat ik wil en echt pushen," aldus de Chinese Nederlander na afloop van de race.


"Normaal zou ik niet zo blij zijn met een derde plek, maar het is de eerste podium finish voor China, wat zullen ze daar blij zijn, ik reed de derde snelste tijd van de wedstrijd en het is een podium in slechts mijn derde race in deze klasse. Dus ik ben blij en opgelucht."