Voetbal in Italië afgelast na dood agent

Stefan (sportfreak)
Alle duels die voor dit weekend gepland stonden in de Serie A en B zijn afgelast. Dit heeft de Italiaanse voetbalbond besloten nadat er bij rellen tijdens en na de wedstrijd Catania-Palermo een agent om het leven kwam.

Het ging in de Siciliaanse derby mis toen het bij een 1-0 voorsprong van Palermo dusdanig uit de hand liep dat er met traangas gespoten moest worden. Na een korte onderbreking won Palermo uiteindelijk met 1-2.

Na afloop liep het buiten het stadion opnieuw uit de hand. Bij ongeregeldheden tussen supporters van Catania en de politie raakte een van de agenten gewond door een naar hem toegeworpen vuurwerkbom. Hij overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.

”Genoeg is genoeg”, aldus Luca Pancalli, voorzitter van de FIGC, over het besluit alle overige wedstrijden dit weekend af te gelasten. ”Op deze manier kunnen we niet doorgaan. Als dit voetbal is, leggen we alles stil. We zullen onmiddellijk een commissie opstellen die zich moet gaan buigen over de situatie tussen politiek en sport.”