Van Basten zet deur voor Davids open

Olga (Nuongirl)
Tijdens een persconferentie in Zeist heeft Marco van Basten gezegd dat hij open staat voor een terugkeer van Edgar Davids in het Nederlands Elftal.

"Ik ben benieuwd naar Davids. Ik hoop dat hij een versterking is voor Ajax en de Eredivisie. Als hij fit is en in vorm, dan kan hij ook een versterking zijn voor Oranje", aldus de bondscoach.

Afgelopen juli haalde Davids nog fel uit naar Van Basten, die de 33-jarige middenvelder passeerde voor het wereldkampioenschap voetbal in Dutisland. "Het doet er niet toe of ik met een speler minder door de bocht kan. Het gaat erom dat het team goed draait. De problemen kunnen opgelost worden, daar kan over gesproken worden."

Ruud van Nistelrooy en Mark van Bommel hoeven niet meer op een selectie voor Oranje te rekenen. "Van Nistelrooy heeft min of meer bedankt. Wat mij betreft ben ik er klaar mee. Ik zeg nooit nooit, maar het initiatief ligt nu bij hem. Ik vind zijn keuze jammer, maar ik moet het respecteren. Van Bommel is hetzelfde verhaal. Ik overweeg niet met hem te gaan praten. De bal ligt bij hem."

Ondanks de aanwezigheid van Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder werd Clarence Seedorf wederom geselecteerd. "Ik wil hierbij bevestigen dat ik niet consequent ben. Van der Vaart wil ik bij afwezigheid van Van Persie en Robben weer als rechtsbuiten gebruiken," aldus Van Basten.