Williams presenteert FW29

Sander (sanger)
Vandaag was het de beurt aan Williams F1 om hun nieuwe bolide te presenteren. Dit deed het team in Grove, waar de thuisbasis is gevestigd. Naast de nieuwe bolide werden ook nieuwe sponsoren voorgesteld.

Vorig seizoen was geen succes voor het Britse team. De FW29 moet er voor zorgen dat de prestaties uit 2006 uit ieders geheugen zal verdwijnen. Vorig seizoen had het team te maken met een onbetrouwbare bolide, met name de motor was hier debet aan. Williams hoopt in Toyota een betrouwbare motorenpartner te hebben gevonden.

Als er aan Sam Michael gevraagd wordt naar de kenmerken van de nieuwe bolide: "De FW29 zet de filosofie van de FW28 door met de zero-keel-configuration. Andere noemenswaardige elementen van het nieuwe ontwerp zijn het boller worden van de side-pods, wat goed is voor de koeling van de bolide." Ook heeft het team de betrouwbaarheid aangepakt: "Het motor- en versnellingsbakpakket is met betrekking tot de betrouwbaarheid in 2006 verbeterd. De bovenkant van de bolide is ook nauwer, wat positieve gevolgen heeft voor de aerodynamica van de bolide. Andere prominente verschillen ten opzichte van de FW28 zijn de grote chimneys, die er met name voor bedoeld zijn de wagen in de eerste drie races goed te koelen (die vinden namelijk plaats in het warme Australië, Bahrein en Maleisië, red.). Ook is de motorkap smaller."

Echte revolutionaire nieuwtjes zijn er niet, of het moet de constructie van de achtervleugel zijn: "Aan de achterkant van de bolide vinden we een structuur van twee 'palen', die een lichtere achtervleugel ondersteunen. Verder zijn er ook nog enkele aanpassingen aan de wagen gedaan met betrekking tot nieuwe voorschriften van de FIA."