Betrouwbaarheid motoren nog niet optimaal

Sander (sanger)
Ondanks de bevriezing van het motorenreglement zullen de motoringenieurs een zwaar seizoen krijgen. Dat is de mening van Rob White, technisch directeur van Renault’s motorenafdeling.

"De begrenzing van de motoren tot 19.000 toeren betekent dat we het beste compromis tussen prestaties en betrouwbaarheid zoeken. In dat opzicht is er niet veel veranderd met voorgaande jaren. We hebben de prestaties van de motoren proberen op te voeren binnen de nieuwe reglementen. Op dit moment zijn we dus, zoals gebruikelijk in deze fase van de voorbereiding, enigszins bezorgd over de betrouwbaarheid."

Volgens White zal de belasting van de motoren gelijk blijven aan vorig seizoen, ondanks dat er op vrijdag een andere motor gebruikt mag worden. De verwachting is dat de teams op zaterdagochtend meer kilometers zullen maken. "Ik denk dat de zaterdag grotendeels ongewijzigd zal blijven. We zullen allemaal veel gebruik willen maken van de tijd die we op zaterdag tot onze beschikking hebben. Op vrijdag zal natuurlijk wel meer worden gereden, wat goed is voor het publiek," aldus White.