Debuut Van der Garde niet vlekkeloos verlopen

Sander (sanger)
Gisteren maakte Giedo van der Garde zijn Formule 1 debuut bij het Japanse Super Aguri F1. Geheel vlekkeloos ging dat echter niet. Hij reed in totaal slechts vier ronden, niet genoeg voor een superlicentie.

"Dit wil ik nog veel, veel meer gaan doen. Het is echt een geweldig gevoel als je voor het eerst naar buiten mag, echt kicken! Eerst deed ik natuurlijk een installatieronde en dat stelt op zich niet zoveel voor, maar je voelt gelijk wel die power van zo’n wagen," verteld een enthousiaste Van der Garde. "Daarna doe je twee rondjes en mag je een keer volgas over het rechte stuk en dat geeft echt een enorme kick. Die auto blijft maar doorschakelen, blijft maar doorgaan. Dat is echt geweldig. Toen kregen we echter het probleem met het stuur, dat op het rechte stuk scheef stond. Als ik linksaf stuurde, stond het stuur recht en dat is niet helemaal de bedoeling. Het team haalt nu de auto uit elkaar en dan is het hopen dat ik het morgen nog eens mag proberen. Dat ene rondje was in ieder geval al geweldig."

Tijdens de installatieronde hield de Veenendaler het team continue op de hoogte: "Ik moest bij iedere bocht een radiocheck doen, het nummer opnoemen: bocht één, bocht twee, bocht drie. Dan terug naar het team, dan kijken ze wat dingen na, controles, en toen weer naar buiten."

Net als de andere teams overweegt Super Aguri om ook op vrijdag te testen. Reden hiervoor zijn de slechte omstandigheden de afgelopen dagen. Dit zou voor Van der Garde een extra mogelijkheid kunnen zijn om de felbegeerde superlicentie te behalen.