STJN wint 'Judo Team Challenge'

Bram (Chiel-Montagne)
Het team van Stichting Top Judo Nijmegen (STJN) heeft zaterdag in het Duitse Bottrop de 'Judo Team Challenge' gewonnen. In de finale waren de Nijmegenaren met 5-2 te sterk voor Frankfurt. De grootste verrassing kwam echter in de halve finale, waarin STJN Nederlands kampioen Kenamju met 4-2 aftroefde. Het Haarlemse team werd uiteindelijk nog wel derde.

Twaalf topteams uit heel Europa waren op het evenement afgekomen. De Nederlandse afvaardiging bestond uit STJN en Kenamju. Beide clubs waren op volle sterkte de grens overgestoken. Niet gek, want de winnaar van het toernooi zou een cheque ter waarde van 2000 euro mee naar huis nemen. Voor de nummer drie was 1000 euro opzij gelegd.

In de voorronden kenden beide Nederlandse zeventallen geen problemen. Ook de kwartfinales werden uiteindelijk vrij eenvoudig winnend afgesloten en dus stond er voor de halve finale een herhaling gepland van de finale om het Nederlands kampioenschap. Dit keer trok STJN aan het langste eind. Mede door een fantastische ippon van zwaargewicht Grim Vuijsters, die daarvoor beloond werd met de stijlprijs van de dag.

In de finale zorgden Jeroen Mooren (twee keer waza-ari), Robby van Laarhoven en Tijke van de Loo voor vier ippons! Grim Vuijsters zorgde zelfs voor het vijfde punt door zijn partij met waza-ari te winnen. Einduitslag: 5-2. In de voorronden had STJN het Frankfurtse team al met dezelfde cijfers klop gegeven.

Het team van Stichting Top Judo Nijmegen wist in december vorig jaar ook al het sterke teamtoernooi ‘Coupe de Sartouville’ (Frankrijk), een van de belangrijkste internationale krachtmetingen voor clubteams, in de wacht te slepen.

Teamopstellingen:

Stichting Top Judo Nijmegen:

-60 kg. Jeroen Mooren
-66 Martijn van Oostrum / Chiel Willems
-73 Lesley van Haren / Ferenc Arts
-81 Robby van Laarhoven
-90 Tijke van de Loo / Marvin de la Croes
-100 Danny Meeuwsen
+100 Grim Vuijsters

Kenamju:

-60 Leon Borgstede / Sjoerd Diemel
-66 Dex Elmont
-73 Sjoerd Blankenvoort
-81 Koen van Nol
-90 Ziggy Tabacznik
-100 Elco van der Geest
+100 Dennis van der Geest / Jelle van de Berg