AO: En dat is tien voor Federer

Olga (Nuongirl)
Roger Federer heeft voor de derde maal in zijn loopbaan de Australian Open op zijn naam geschreven. De Zwitserse nummer één van de wereld was in de finale met 7-5, 6-4 en nogmaals 6-4 te sterk voor de Chileen Fernando González. Het was voor Federer tevens zijn tiende Grand Slam-titel.

In zijn eerderer duels in Melbourne maakte de Chileen veel indruk, waardoor de verwachtingen erg hoog waren. Vanaf de eerste bal blijken die niet onterecht. Beide spelers haalden alles uit de kast. Ook bij Federer, vaak een 'slow starter', gingen gelijk alle remmen los. De Zwitser domineerde in de eerste games, was creatiever, maar de verschillen waren minimaal. Aanvankelijk had González iets meer moeite om zijn service te verzilveren, maar hij wist wel bij te bijven. In de negende game kreeg de 26-jarige Chileen als eerste een breakpoint en wist die ook te benutten.

Federer wist echter direct doorte breken. Bij de stand 5-4, 40-15 had González twee setpunten, maar het lukte niet om ze te verzilveren. Federer profiteerde hiervan en trok in de tiebreak de eerste set naar zich toe.

Tot 3-3 in het tweede bedrijf wist González bij te blijven, waarna Federer wist te profiteren van twee zwakke ballen van de Chileen. De 'Fed Express' wist daarop eenvoudig ook de tweede set binnen te halen.

In het derde bedrijf leek de Chileen er niet meer in te geloven. Hij zette geen druk meer op de service van de Zwitser, en het was enkel wachten totdat Federer hem weer wist te breken. Dat gebeurede in de zevende game, en daarna wist Federer vrij eenvoudig de wedstrijd uit te spelen.