Hockeysters spelen gelijk tegen Duitsland

Stefan (sportfreak)
De Nederlandse hockeysters hebben in de Champions Trophy hun laatste groepsduel gelijk gespeeld tegen Duitsland. Nadat de eerste vier duels werden gewonnen werd het nu 1-1.

Hoewel Nederland al geplaatst was voor de finale werd de wedstrijd tegen Duitsland serieus genomen. Wel kreeg spits Kim Lammers rust omdat zij met een voetblessure kampt, in de finale komende zondag kan ze waarschijnlijk wel meedoen. De wedstrijd ging gelijk op, Nederland kwam uiteindelijk na 30 minuten op 1-0 dankzij een doelpunt van de pas 17 jarige Michelle van der Pols. In de tweede helft ging het aanvankelijk ook gelijk op, Duitsland had even een sterke periode, maar het doelpunt viel pas toen dat tijdelijke overwicht alweer voorbij was.

Minke Smabers speelde tegen de Duitsers haar 234e interland, waarmee ze het record van Mijntje Donners evenaarde. Zondag zal ze dat record in de finale verbeteren. De tegenstander voor die finale is nog niet bekend. Argentinië en Australië spelen nog tegen elkaar en de winnaar van dat duel zal in de finale de tegenstander van Nederland zijn.

Nederland zal het in die finale moeten doen zonder Maartje Goderie. De middenveldster liep tegen Duitsland een knieblessure op. "Heel jammer, maar niets aan te doen", concludeerde bondscoach Marc Lammers. "Maartje was aan een goed toernooi bezig. We beschikken echter over voldoende kwaliteit om haar absentie op te vangen."