Uitslag Liverpool - Chelsea

Maikel (WeebI)
Vanmiddag werd in de Engelse Premier League de topper tussen Liverpool en Chelsea gespeeld. De thuisploeg wist op het eigen Anfield met 2-0 te winnen van de regerend kampioen.

De in de basis gestartte Dirk Kuijt zette het duel direct naar de hand van Liverpool. Na vier minuten belandde een goede doorkopbal van Peter Crouch bij de Nederlander, die zich goed vrijspeelde en de bal langs de met een helm getooide Petr Cech schoot. Nog geen kwartier later werd de voorsprong verdubbeld, toen Jermaine Pennant de bal met een fantastisch schot in de Chelsea-goal knalde. Het zou pas het eerste doelpunt van Pennant in het Liverpool-shirt zijn.

Arjen Robben, ook in de basis gestart, moest weer eens opgeven met een blessure. Hij blesseerde zich al in de tiende minuut, maar werd pas door Shaun Wright-Phillips vervangen in de twintigste minuut. Het was niet de dag van Chelsea. Didier Drogba en Michael Ballack verprutsten beiden een mogelijkheid, en ook de ingevallen Andriy Shevchenko kon niet voor gevaar zorgen. Liverpool wint verdiend van een matig Chelsea, dat bij winst van Manchester United morgen tegen een achterstand van negen punten aan kijkt.

Liverpool FC - Chelsea FC 2-0
4' Kuijt 1-0
19' Pennant 2-0