Montoya: "Niemand kent Schumacher in VS"

Olga (Nuongirl)
Juan Pablo Montoya snapt niet waarom Michael Schumacher kritiek heeft op zijn overstap naar de Amerikaanse Nascar-serie. De Colombiaan pikt het niet dat de Duitser zich uitspreekt over een sport die hij niet kent en waarin hij niks betekent. Daarnaast zei Montoya dat hij het in Amerika zo naar zijn zin heeft, dat hij een terugkeer naar de F1 voorgoed uitsluit.

"Michael begrijpt niet hoe moeilijk deze stijl van racen is. Laat hem maar naar het circuit bij Homestead komen en proberen het tempo bij te houden. Hij zou een hartaanval krijgen", aldus de Colombiaan die vervolgens zei dat toch niemand in de VS weet wie Schumacher is.

De Colombiaan is daarentegen wel erg beroemd in Amerika. Hij won de harten van de Amerikanen toen hij de Indy 500 race won en bleef ook tijdens zijn F1-loopbaan populair in "the States". "Laatst kreeg ik nog een telefoontje uit Europa met de vraag om opnieuw in de Formule 1 te stappen indien ik Nascar saai zou vinden. Belachelijk! In de F1 had ik maar twee of drie jaar meer kunnen meedraaien, maar hier heb ik nog een hele loopbaan voor me. Een terugkeer naar de F1 zie ik dus niet zitten".