Hedrick en Groves kampioenen Noord-Amerika

Olga (Nuongirl)
Chad Hedrick lijkt weer helemaal bij de les. De Amerikaanse Olympisch kampioen begon het seizoen slecht nadat hij een trainingsachterstand had opgebouwd in de zomer. Tijdens de Noord-Amerikaanse allround kampioenschappen was hij weer in vorm. Hedrick werd kampioen, bij de vrouwen ging de titel naar Kristina Groves.

Komende maand moet Europees kampioen Sven Kramer het opnemen tegen zowel de huidige wereldkampioen allround Shani Davis als Hedrick. Op de tien kilometer reed Hedrick geen indrukwekkende tijd. Hij kwam in het Amerikaanse Milwaukee slechts tot 13.55,40. Eerder op de dag reed hij op de 1500 meter 1.49,92 en werd met die tijd vierde. Ook de Canadesen Danny Morrison, Arne Dankers, Steven Elm en Justin Warsylewicz wisten zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap allround.

Bij de vrouwen pakte Groves haar winst op de 1500 meter, die ze in een tijd van 1.57,55 won. Landgenote Clara Hughes pakte daarna de winst op de vijf kilometer in 7.04,08. Wereldkampioene Cindy Klassen was automatisch al geplaatst en daarnaast gaan ook de Canadesen Hughes en Nesbitt naar het WK. Van de Amerikaanse ploeg kwalificeerden Catherine Raney en Maria Lamb zich.