Federer en Mauresmo uitten kritiek

Sjors (Sj0rSz)
Roger Federer en Amélie Mauresmo hebben woensdag laten weten gemaakt dat de Australian Open naar maart verplaatst moet worden. Het duo deed het voorstel al eerder, maar toen werd er niets mee gedaan. Ook nu is de verwachting dat het op niks uit zal lopen.

"Voor mijn gevoel praten we al jaren over deze kwestie. Maar de organisatie in Melbourne maakt zich er niet druk om. Tsja, wat moet je dan?", lichtte Mauresmo toe. Ook Federer liet weten weinig hoop te hebben in een eventuele verplaatsing van het toernooi in Melbourne. "Ik denk niet dat de data van het Australian Open ooit nog zullen veranderen."

"Om iedereen te vriend te houden, moet je dan de hele speelkalender wijzigen. Het lukt nooit om iedereen daarmee blij te maken. Daarom kun je nieuwe data voor het Australian Open in de praktijk vergeten", vervolgt de Zwiterse nummer één van de wereld. Veel toptennissers zijn het eens met Federer en Mauresmo. De Australian Open zou ook in hun ogen naar een andere maand moeten verhuizen. De voorkeur gaat hierbij uit naar februari of maart.

Op die manier is het mogelijk om wat extra ruimte op de tenniskalender te creëren. Ook is de kans op overbelasting of blessures dan kleiner. Bovendien is het dan veel minder warm in Melbourne, waardoor men uitputting of andere kwaaltjes kan voorkomen. Elk jaar krijgt de organisatie van de Australian Open talrijke afmelding. Dit jaar is dat niet anders. Zo zullen onder andere Mark Philippoussis, Justine Henin-Hardenne, Tim Henman en Nicolas Kiefer niet deelnemen aan het eerste Grand Slam-toernooi van dit jaar.