Essers door naar tweede ronde

Monique Verlind (DJMO)
Vandaag namen onder andere Gary Anderson, de nummer één van de wereldranglijst, en Albertino Essers, zesentwintigste op de wereldranglijst, het tegen elkaar op. Essers heeft eerder aangegeven dat dit zijn laatste professionele toernooi zal zijn.

De eerste set tussen Gary Anderson en de Nederlander Albertino Essers ging gelijk op, maar na een beslissende vijfde leg wist Essers de set naar zich toe te trekken. In de tweede set kwam het ook op de vijfde leg aan, die door Anderson werd gewonnen. In de derde set wist Essers zijn dubbels niet te raken waardoor Anderson met 2-1 in sets voor kwam te staan.

In de vierde set wist Essers Anderson in de tweede leg meteen te breken, en opende de tweede leg met een mooie 180. Zijn eigen leg wist Essers te behouden waardoor hij in legs op een 2-0 voorsprong kwam. De derde leg werd gewonnen door Anderson. De set ging echter naar Essers die hierdoor een beslissende vijfde set wist af te dwingen.

De vijfde set werd geopend door Essers met een fraaie 180. Essers wist op een 2-1 voorsprong in legs te komen. In de vierde leg wist Anderson zijn dubbels niet te raken waardoor Essers met 3-2 doorgaat naar de volgende ronde.