Malisse stunt tegen Nadal en speelt finale

Maurice (Maurisico)
Xavier Malisse heeft zaterdag op het ATP-toernooi van Chennai voor een stunt gezorgd. De als derde geplaatste Belg won in de halve finales van de Spaanse nummer twee van de wereld, Rafael Nadal: 6-4 en 7-6 (7/4).

In de finale neemt Malisse het zondag op tegen de Oostenrijker Stefan Koubek, die de als vijfde geplaatste Spanjaard Carlos Moya klopte.

Malisse speelde een sterke wedstrijd tegen Nadal. De Belg kwam in de eerste set snel op voorsprong. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen. De tweede set verliep een stuk spannender. Een tiebreak moest de beslissing brengen. In de tiebreak ging het gelijk op tot 4/4. Daarna was het over en uit voor Nadal.

"Ik heb bewezen dat ik mentaal sterk ben", aldus Malisse na de wedstrijd tegen Nadal. "En op deze ondergrond was het een perfecte gelegenheid om dat te tonen. Alles is goed verlopen. Ik heb goed opgeslagen en ik heb met veel agressiviteit gespeeld. Op deze ondergrond moet je agressief spelen. Nadal heeft veel korte ballen geslagen, maar ik heb dat goed opgevangen. De tweede set was moeilijker, maar enkele aces hebben me gered".