"Ferrari en McLaren krijgen het moeilijk"

Olga (Nuongirl)
De teambaas van Renault, Flavio Briatore, is van mening dat de kansen op succes in 2007 heel klein zullen zijn voor McLaren Mercedes en Ferrari. De Italiaan voorspelt dat zijn concurrenten een lastig seizoen tegemoet gaan.

"McLaren gaat het dit seizoen lastig krijgen", aldus de Italiaan in La Gazzetta dello Sport. "Ze hebben altijd al goede rijders zoals Kimi Räikkönen gehad en kondigen ook altijd heel snel aan dat ze wijzigingen doorvoeren om zich in te dekken. Maar dat excuus zal hen deze keer niet helpen."

Volgens Briatore zal zijn voormalige pupil Fernando Alonso dus een moeilijk jaar tegemoet gaan bij McLaren. En ook Ferrari zal het aankomend seizoen lastig krijgen. "Zonder Schumacher en Brawn zal Ferrari niet zo sterk zijn, maar dat is normaal wanneer je mensen van hun kaliber verliest."

In 1995 maakte Briatore het zelf mee. Toen bezorgde hij samen met Schumacher en Brawn het team Benetton de wereldtitel, maar na het vertrek van Schumacher en Brawn kon het team de volgende jaren nauwelijks nog races winnen. Een lot dat ook Ferrari dus mogelijk te wachten zal staan.