[Terugblik] December

Olga (Nuongirl)
December

Tennis
Rusland slaagt er in om de Davis Cup te winnen tegen Argentinië. De beslissing moet vallen in de laatste wedstrijd tussen Marat Safin en José Acasuso. Safin weet de wedstrijd in vier sets te winnen (6-3, 3-6, 6-3, 7-6).

Zwemmen
Marleen Veldhuis heeft tijdens het EK in Helsinki met succes haar Europese titel op de 100 meter vrije slag verdedigd. De Nederlandse verbeterde bovendien met een tijd van 52,41 haar eigen Nederlands record met ruim twee tienden. Later wint Marleen Veldhuis tijdens het EK korte baan in Helsinki ook de Europese titel op de 50 meter vrije slag.
Johan Kenkhuis neemt begin december, tijdens het Europees kampioenschap korte baan in Helsinki afscheid als professioneel zwemmer. Binnenkort rondt de 26-jarige Amsterdammer zijn economische studie af, en hij wil zich vervolgens gaan richten op een loopbaan in de communicatie.

Tennis
Voormalig tennisser Jan Siemerink volgt Tjerk Bogtstra op als captain van het Nederlandse Davis Cup-team.
Lindsay Davenport, één van 's werelds beste tennissters is klaar met de topsport. In mei verwacht de Amerikaanse haar eerste kind. "Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog toptennis zal spelen", zei de 30-jarige Californische

Wielrennen
De Nederlandse baanwielrenner Theo Bos heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Moskou het wereldrecord 200 meter met vliegende start verbeterd. Bos kwam tot een tijd van 9.774 seconden. Het oude record was al elf jaar in handen van de Canadees Curt Harnett met een tijd van 9,865..

Algemeen
Theo Bos en Ireen Wüst zijn tijdens het jaarlijkse sportgala in de RAI in Amsterdam gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar Bos versloeg Bob de Jong en Bram Som. Bos dankt zijn uitverkiezing aan zijn twee wereldtitels baanwielrennen, op de sprint en de keirin. Bij de dames werd Ireen Wüst gekozen boven Marianne Vos en Lornah Kiplagat. Wüst werd olympisch kampioen op de 3km schaatsen. Het dameshockeyteam werd gekozen tot sportploeg van het jaar. De wereldkampioenen kregen meer stemmen dan de voetballers van Jong Oranje en de springruiters.