HBW: De Finaledag

René (Eilanden)
Zaterdag was de laatste dag van de Haarlem Basketball Week. Mexicali en de Amsterdam Astronauts speelden om de derde en vierde plek, terwijl de finale werd uitgevochten tussen het nationale team van Israël en de Eiffel Towers uit Den Bosch.

Mexicali - Amsterdam Astronauts: 84 - 92
De strijd om de derde plek tussen Mexicali en de Amsterdam Astronauts ging tot de rust redelijk gelijk op en de ploegen gingen dan ook rusten met een tussenstand van 38-39. In het derde kwart leek de ploeg uit de hoofdstad orde op zaken te stellen, maar in het laatste kwart kwamen de Mexicanen, onder andere door driepunters van Marcos Chavez, nog gevaarlijk dichtbij. Uiteindelijk trok Amsterdam met 84-92 toch aan het langste eind. Man-of-the-match was Tamien Trent van de Astronauts, die 30 punten voor zijn rekening nam.

Israël - Eiffel Towers: 77 - 90
De landskampioen begon erg matig aan het duel en stond na het eerste kwart dan ook met 23-15 achter. In het tweede kwart kwamen de Bosschenaren beter in de wedstrijd, maar de ruststand was toch nog in Israëlisch voordeel: 49-44. Na de pauze sloeg de ploeg van Eiffel Towers zijn slag en liep het weg bij Israël, dat soms nog wel tegenstribbelde maar geen echte bedreiging meer kon vormen voor de toernooiwinst van Eiffel Towers. Topscorer bij de Bossche ploeg was Leon Rodgers met 23 punten.

Eiffel Towers is de derde Nederlandse winnaar van de HBW. Elmex Leiden (1983) en Ricoh Astronauts (2002) gingen hen voor. De winst van de Bossche ploeg betekende ook een primeur: coach Randy Wiel is de eerste persoon, die zowel als speler (als speler van Elmex Leiden in 1983) en als coach de HBW wint.


De winnaars van de HBW 2006: Eiffel Towers uit Den Bosch