Steven Pressley naar Celtic

Maurice (Maurisico)
Steven Pressley verhuist naar Celtic. De Schotse international en voormalig aanvoerder van Heart of Midlothian heeft vrijdag een contract tot mei 2008 bij de club uit Glasgow getekend. Voor Pressley komt hiermee een einde aan een vreemde episode in zijn carrière.

Pressley verliet onlangs Heart of Midlothian nadat hij op een persconferentie de voorzitter van de club, Vladimir Romanov, had bekritiseerd. Uit naam van de spelers had Pressley de wanorde bij de leiding van de club aan de kaak gesteld. Ook had Pressley moeite met verklaringen van Romanov in de pers. De Russische voorzitter had in de pers een overwinning op Dunfermline geëist, en “zo niet dan zouden er ontslagen vallen”.

Romanov, net als Chelsea-voorzitter Roman Abramovitch, geldschieter en dus alleenheerser bij Heart pikte dit niet. Pressley werd niet meer opgesteld. Ondanks zijn populariteit bij de supporters die de terugkeer van de aanvoerder eisten, kwam Pressley in december niet meer in actie voor de club. Pressley, die eveneens werd begeerd door het Engelse Charlton Athletic, koos eieren voor zijn geld en heeft nu in Celtic een nieuwe club gevonden.

Pressley speelde sinds 1998 voor Heart. Eerder kwam hij uit voor Dundee United en Coventry City. De 32-voudig international begon zijn professionele loopbaan bij Celtic's grote rivaal Glasgow Rangers.