Van Persie: "Blij dat ik niet bij Feyenoord zit"

Harisz
Voormalig Feyenoord-aanvaller Robin van Persie heeft na afloop van Arsenal - Blackburn Rovers (6-2) kritiek geuit op Feyenoord in de Volkskrant. De aanvaller scoorde in die wedstrijd twee keer in drie minuten tijd.

Van Persie is blij dat hij twee jaar geleden is vertrokken uit Rotterdam-Zuid. “Het klinkt misschien hard, maar ik ben blij dat ik niets meer te maken heb met Feyenoord”, aldus de international van Oranje. Volgens van Persie is het verschil tussen Feyenoord en Arsenal erg groot. “Bij Arsenal werk ik dagelijk met topprofessionals. Feyenoord zit in een spiraal naar beneden en Arsenal wil naar de top. Arsenal denkt groot, bij Feyenoord denkt iedereen op de korte termijn”.

De Arsenal-speler lijkt ook Nederland zat te zijn. “Spreek een jochie van twaalf jaar aan in Kralingen, waar ik ben opgegroeid, of hier in London en je ontdekt de verschillen in normen en waarden. Kinderen worden in Engeland heel anders opgevoed. Ze zijn veel beleefder. De Nederlanders zijn veel negatiever”.

Ook vindt de aanvaller dat er een negatieve sfeer om het Nederlandse elftal hangt. De verwachtingen zijn te hoog, volgens van Persie. “Misschien moet iedereen zich gaan realiseren dat wij niet tot de beste landen van de wereld behoren”, aldus de Arsenal-aanvaller.