Ten Cate hekelt het speeltuinvoetbal van Ajax

Luuk (Arockalypse)
Ajax trainer Henk ten Cate was uitermate teleurgesteld in de houding van zijn ploeg na de met 4-2 verloren wedstrijd tegen Vitesse deze middag. Zo hekelde hij de instelling van sommige spelers en beschreef hij het voetbal dat zijn ploeg vandaag op de mat legde als "speeltuinvoetbal".

"Het moet haast wel dat de meerderheid van mijn spelers vandaag dacht dat ze op een pleintje aan het voetballen waren. Als je voor rust met 2-0 voorstaat door mooie, goede goals en je geeft het na rust zo knullig weg dan is dat niets minder dan amateuristisch speeltuinvoetbal. En daar kan ik heel slecht tegen", aldus de oefenmeester van de Amsterdammers.

De gebrekkige inzet die de coach zijn spelers verwijt waren er vorige week in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior ook al. "We hebben een aantal leuke voetballers, alleen moeten deze doorgroeien naar goede voetballers. Dat is een kwestie van mentaliteit en aangezien mijn voorgangers dat ook niet voor elkaar kregen is dit probleem misschien wel chronisch in de Ajax selectie", reageerde Henk ten Cate.