Ritsma houdt alle opties open

Olga (Nuongirl)
Er is een kans dat Rintje Ritsma dit weekeinde in Heerenveen zijn laatste nationale titelstrijd heeft gereden. Maar er is altijd nog een kans dat hij er volgend jaar gewoon weer bij is.

Ritsma zelf houdt alle opties open. "Ik heb er nog niet bij stil gestaan. Ik vind het een voorrecht om hier nog te kunnen meedoen”, aldus de 36-jarige Ritsma. "Het rijden van wedstrijden vind ik gewoon ongelooflijk leuk. Ik heb daarbij het geluk dat ik dat op mijn leeftijd nog steeds op dit niveau kan doen. Dat ik niet meer win weet ik wel. Als ik me had geplaatst voor het EK was dat mooi geweest, dat het niet is gelukt is geen ramp. Ik heb geen zin meer me daar nog druk over te maken.”

Vooralsnog is het seizoen niet voorbij. Ritsma denkt al aan de skate-off over ongeveer een maand, met als inzet tenminste één ticket voor het wereldkampioenschap allround. "Ik probeer de komende tijd mijn materiaal dusdanig aan te passen dat ik meer snelheid krijg op de kortere afstanden. Anders is straks na de 1500 het verschil met de rest al te groot.”