Van Nistelrooij doet boekje open

Maikel (WeebI)
Ruud van Nistelrooij heeft in een interview gezegd dat een vierletterige uitbarsting ervoor zorgde dat zijn dagen bij Manchester United geteld waren. De Nederlander verkaste daarop naar Real Madrid.

De spits verliet Old Trafford afgelopen zomer onder vreemde omstandigheden, om vervolgens een contract te tekenen bij het Spaanse Real Madrid. De precieze reden over de scheiding van Van the Man en United was nooit duidelijk, maar verwacht werd dat er een onderlinge strijd gaande was tussen Van Nistelrooij en coach Alex Ferguson.

"Het begon tijdens de Carling Cup finale, waarin we na een uur 4-0 voor stonden", vertelde de Ossenaar aan News of the World. "Ik kon niet wachten tot ik eindelijk eens in mocht vallen, wellicht scoren en de beker optillen. Maar toen Kieran Richardson, Nemanja Vidic en vervolgens Patrice Evra het veld in mochten, barstte er iets. Ik schold Ferguson uit, en mijn lot was bezegeld. We hadden er beiden schuld aan, maar we hebben het nooit goed gepraat; de relatie viel uiteen."

"Het is vrij triest. Uiteindelijk was Ferguson toch de man die er voor me was tijdens mijn knieblessure bij PSV, en hij kwam zelfs naar mijn ziekbed", legt Van Nistelrooij uit. "Hoe het allemaal gelopen is zegt veel over de voetbalwereld. Dat geeft echter niemand het recht om iemand te behandelen zoals ik behandeld werd." Van Nistelrooij scoorde 150 keer voor The Red Devils in de Premiership.