Vreven op tijd hersteld

Léon (XiNoN)
ADO Den Haag staat vandaag in Breda voor de tweede ontmoeting met NAC. Vorige week speelde ADO tegen Willem II. Woensdag treft ADO in eigen stadion RKC Waalwijk, volgende week zaterdag staat er een uitwedstrijd tegen PSV op het programma.

Goran Bunjevcevic en Stijn Vreven zijn weer beschikbaar voor ADO. De twee spelers trainden eergisteren weer mee met de rest van de ploeg van trainer Lex Schoenmaker. Stijn Vreven kreeg vorig weekeinde in de laatste minuut een voet op z’n enkel. “Het was de enkel waar ik in het begin van het seizoen ook last van had, maar ik denk dat ik gewoon kan spelen,” aldus aanvoerder Vreven.

Bij Goran Bunjevcevic kwam er ook een oude blessure boven tegen de Tilburgers, hij kreeg last van zijn hamstring. Eergisteren was ook Bunjevcevic weer aanwezig op de training na een paar dagen rust.

Pascal Bosschaart en Ferrie Bodde zullen niet van de partij zijn vandaag in het Rat Verlegh-stadion. Bosschaart kampt met een knieblessure en Bodde is geschorst. Verwacht wordt dat Levi Schwiebbe en Aleksander Rankvoic in de basis zullen verschijnen.

Aan de kant van NAC is er ook een schorsing, Mike Zonneveld mag niet aantreden vandaag. Victor Sikora en Gertjan Tamerus kampen allebei met blessures. Sikora heeft last van een spierkwetsuur aan zijn linkerbovenbeen. Tamerus heeft recentelijk een operatie aan zijn enkel gehad. Het is overigens ook nog onzeker of de Hongaarse middenvelder Tamás Petö aan spelen toekomt.

NAC doet de laatste weken goede zaken. “NAC zit in een roes, net als NEC, maar dat betekent niet dat we kansloos zijn. We gaan achterin niet de deuren openzetten, maar er bestaan ook klapdeuren. Die floepen vanzelf dicht.”

Bij de vorige ontmoeting ging ADO na een matige openingsfase met 4-1 verlies terug naar huis. Als het aan de statistieken ligt pakt ADO Den Haag haar tweede verlies tegen NAC. In het seizoen 1988-89 won ADO voor het laatst uit tegen NAC (1-2). Sinds ADO terug is in de Eredivisie hebben de Hagenezen één punt gepakt uit drie duels in Breda.