Van Lagen maakt debuut Spyker Squadron

Olga (Nuongirl)
Jaap van Lagen heeft afgelopen dinsdag en woensdag voor de eerste keer kennisgemaakt met de Spyker C8 op het circuit van het Spaanse Jerez. De regerend Europees Kampioen in de Mégane Trophy kreeg de test aangeboden van het Nederlandse team dat zich aan het voorbereiden is voor 2007.

Van Lagen werkte een druk testprogramma af en kreeg de opdracht om onder andere banden te testen, nieuwe aërodynamische onderdelen te evalueren en veel kilometers te maken. Van Lagen hoopt in het nieuwe seizoen enkele races voor de Nederlandse autofabrikantuit te komen.

Spyker Squadron is het fabrieksraceteam van SpykerCars en het Spyker Formule 1 team, de Nederlandse fabrikant van zeer exclusieve sportwagens. Spyker Squadron doet mee aan de Le Mans Series 2007 en de FIA GT wedstrijden met twee Spyker C8 Spyder GT2Rs. In juni staat het hoogtepunt van het jaar op het
programma: De 24-uursrace van Le Mans.


Krap een maand na het seizoenseinde in Dubai, testte het team van Spyker Squadron de fraaie Spyker C8 Spyder GT2R, chassisnummer 46. Het was de eerste keer dat Van Lagen in de Spyker C8 rondreed. De tweevoudig winnaar van de Autovisie Driftchallenge kende weinig aanpassingsproblemen en maakte veel korte runs met de Spyker op de 4,428 meter lange baan. Van Lagen’s test deze week stond voornamelijk in het teken om kennis te maken met de auto en het team.

"Ik heb twee prima testdagen achter de rug. Het team had een heel testprogramma voor me samengesteld en dat heb ik goed kunnen afwerken. Ik heb vooral de aërodynamische delen, en de mechanische grip van de Spyker C8 Spyder getest. Het was de eerste keer dat ik op dit circuit rondreed en dat is mij zeer goed bevallen. De baan heeft een paar snelle doordraaiers, hoge en lage curbs en hairpins met harde rempunten. De weersomstandigheden waren met 15 graden ideaal. Niet voor niets dat het circuit in 2007 nu al volledig is volgeboekt om te testen. Door het drukke programma van de vaste rijders van Spyker in de American Le Mans Series en FIA GT races, zal ik in het komend seizoen misschien een aantal races voor ze uitkomen. Een mooie kans die ik natuurlijk met beide handen zal aangrijpen. Ik wil tenslotte teammanager Peter van Erp en het team van Spyker Squadron bedanken dat ze mij deze testmogelijkheid hebben aangeboden. Ik heb er echt ontzettend van genoten, en heb zeer fijn en professioneel met het team samengewerkt!” aldus Van Lagen.