Wellicht internationale prijs voor Huntelaar

Luuk (Arockalypse)
De International Federation of Football History and Statistics heeft Ajax-spits Klaas Jan Huntelaar een uitnodiging gestuurd voor het voetbalgala op 8 januari 2007 in Salzburg. Op dit gala wordt de "Top Division Goal Scorer 2006" prijs uitgereikt aan de twee spelers die in het seizoen 2006 de meeste doelpunten op hun conto schreven.

Van de in totaal 50 competities heeft de IFFHS al 48 competities afgewerkt. Klaas Jan Huntelaar staat aan kop met 35 officiële doelpunten. Hij maakte er 17 voor Heerenveen om er vervolgens 16 bij zijn nieuwe werkgever Ajax in te leggen. Ook de 2 doelpunten in de play-offs tellen mee voor de totale telling.

Het leek er lange tijd op dat Alfredo Cristiano Jara van Bamin Real Potosí, uitkomend in de Paraguayaanse competitie roet in het eten zou gooien, maar zijn teller bleef steken op 34 doelpunten. Het zou dus raar moeten lopen wil Huntelaar deze prijs niet winnen. De enige verrassing zou nog uit de Peruviaanse of Chileense competitie kunnen komen. Maar de topscorers aldaar hebben een beduidend kleiner aantal doelpunten op hun naam staan. Met nog één wedstrijd te spelen in beide competities zouden de topscorers uitzonderlijk uit hun slof moeten schieten willen ze Huntelaar voorbij gaan in de rangschikking.