Van der Garde maakt eind januari F1 debuut

Sander (sanger)
Eind januari zal Giedo van der Garde zijn eerste meters in een Formule 1 bolide maken. Op het circuit van Valencia zal de Nederlander een test uitvoeren voor het Super Aguri F1 team.

Van der Garde is vanzelfsprekend erg blij met zijn aanstelling als derde coureur van het Japanse team. "Ik zal op 30 of 31 januari mijn debuut maken in Valencia. We hebben twee dagen in de auto gepland, zodat ik meteen mijn superlicentie kan halen. Mijn doel is om aan de auto te wennen, veel kilometers te maken en in het ritme van de Formule 1 te komen. Ik krijg de auto van vorig jaar tot mijn beschikking, maar dat is goed genoeg voor mijn eerste test. Er staan ook tests in Bahrein en Barcelona op mijn programma," aldus de Nederlander. Naast testcoureur zal Van der Garde ook op de vrijdagen een Super Aguri bolide over het circuit jagen: "Ik zal elke vrijdag anderhalf uur lang over het circuit rijden. Ik wil dan knallen en veel goede informatie voor het team verzamelen."

Naast de Formule 1 zal de Vlaardinger ook uitkomen in de World Series by Renault bij het team van Victory Engineering: "Het schema van de World Series by Renault is nog niet helemaal zeker, maar ik hoop dat het zo weinig mogelijk zal botsen met mijn werkzaamheden in de Formule 1. De Formule 1 heeft hoe dan ook mijn prioriteit. Ik zal in Monaco waarschijnlijk zowel in de Formule 1 als in de World Series by Renault in actie komen."