Nog meer steun voor Spyker

John (Spooky4u)
Nadat Spyker F1 al eerder steun kreeg van Toyota Racing, McLaren Mercedes en Williams hebben nu ook Ferrari en Red Bull Racing hun steun toegezegd in de strijd tegen Super Aguri F1 en Scuderia Toro Rosso.

Volgens Spyker F1 teambaas Collin Kolles willen Super Aguri en Toro Rosso gebruik maken van een gemodificeerd chassis dat vorig jaar al gebruikt werd door repectievelijk Honda Racing F1 en Red Bull Racing, en dat is volgens hem in strijd met het Concorde Agreement. Hierin staat vermeld: "Een constructeur is een persoon die in bezit is van de intellectuele eigendomsrechten van het rijdende chassis waarmee het racet. In dat chassis bevinden zich geen onderdelen die door een andere constructeur zijn ontworpen, afgezien van onderdelen ten behoeve van de veiligheid."

Volgens Gerhard Berger, teambaas van Toro Rosso, zou de ophef onnodig zijn: "Er zijn wat klachten van enkele concurrenten, maar ik begrijp niet helemaal waar deze klachten op gebaseerd zijn. Het enige wat ik hierover kan zeggen is dat we volledig binnen de regels werken. We hebben niets te verbergen en er is geen verborgen agenda. Er is altijd wel iets waar de andere teams zich druk over maken. Vorig jaar de motor, nu het chassis. Ik zie het maar als een compliment". Opmerkelijk is dat ook Red Bull zich aan de zijde van Spyker geschaard heeft, maar volgens een woordvoerder van het team treft hen geen blaam, omdat het chassis ontwikkeld is door Red Bull Technologies, een onafhankelijk bedrijf en dat men hierdoor binnen de regels zal blijven.

Honda F1 heeft zich nog van alle commentaar onthouden en zal naar alle verwachtingen ook niet op de aantijgingen reageren. Renault en BMW hebben in deze nog geen standpunt naar buiten gebracht.