Dortmund vindt in Röber nieuwe coach

Maikel (WeebI)
Borussia Dortmund heeft officiëel bevestigd dat Jürgen Röber de ontslagen coach Bert van Marwijk zal gaan vervangen, met ingang van het nieuwe jaar.

Het pas getekende contract van Röber verbindt hem tot het eind van het seizoen aan de Duitse club. Maandag werd ex-Feyenoord coach Bert van Marwijk na overleg ontslagen. De Nederlander gaf eerder al aan dat dit zijn laatste seizoen zou worden bij die Schwarzgelben. Nadat ook voormalig trainer Ottmar Hitzfeld een aanbieding naast zich neerlegde, moest Borussia verder op zoek.

De directie vond in Röber al snel een opvolger van Van Marwijk. Röber was eerder actief in de Bundesliga, voor Hertha BSC, VfL Wolfsburg en VfB Stuttgart. De laatste club die de Duitser coachte was Partizan Belgrado, maar hij verliet de Servische club in mei na een teleurstellend seizoen.

De eerste wedstrijd waarbij Röber in de dugout zal zitten is de thuiswedstrijd in het eigen Westfalenstadion tegen Bayern München. Dat zal pas op 26 januari zijn, aangezien de Bundesliga eerst een winterstop heeft.