'Braafheid bijna rond met Twente'

Sjors (Sj0rSz)
De kans is groot dat FC Twente binnenkort over de diensten van Edson Braafheid kan beschikken. De linkspoot vertrekt na dit seizoen bij zijn huidige werkgever FC Utrecht. Johan Derksen, hoofdredacteur van Voetbal International, denkt dat de ploeg uit Enschede de grootste kans maakt.

Braafheid gaf in een eerder stadium al aan dat hij graag in Nederland wilde blijven spelen. "De normale volgorde is, denk ik, om eerst naar een Nederlandse topclub te gaan. Op het moment dat ik de top in Nederland bereikt heb, is de stap naar het buitenland gemakkelijker dan als ik direct van een Nederlandse subtopper naar het buitenland zou gaan. Ik geef de voorkeur aan de geleidelijke weg", lichtte de speler toe.

In eerste instantie was de verwachting dat Braafheid naar Ajax, PSV, Feyenoord of AZ zou vertrekken. Nu lijkt het er dus op dat de topclubs naar de diensten van de verdediger kunnen fluiten. Het is dan ook enigzins verrassend als het inderdaad zo mocht zijn dat de speler naar De Tukkers zal verhuizen.