Stoddart wil Verstappen

John (Spooky4u)
Nadat gisteren de bekend werd dat Paul Stoddart met Minardi in de ChampCar World series uit gaat komen, heeft de Australiër bekend gemaakt dat Jos Verstappen hoog op zijn verlanglijstje staat om aankomend seizoen in één van zijn bolides te racen.

Stoddart is geen onbekende voor de autosportliefhebber in Nederland. Als teambaas van Minardi heeft hij eerder al Jos Verstappen, Christijan Albers en Robert Doornbos als coureurs aangetrokken en is hij ook niet onbekend met Nederlandse sponsoren als Trust, Muermans en Wilux. Huub Rothergatter, de manager van Verstappen, bevestigt dat er interesse is uit beide kampen: "We vinden het fantastisch dat Paul het team heeft overgenomen. Het was al een tijdje in de pen, maar nu is er duidelijkheid en het klinkt goed. Ik weet dat Paul graag met ons in zee wil en dat komt goed uit. Dat willen wij ook. Temeer daar Jos dan ook op Assen in actie komt. Nu de kogel door de kerk is, kunnen we gaan kijken hoe we alles in elkaar kunnen draaien. Mijn ervaring met Paul heeft geleerd dat we het in één dag geregeld kunnen hebben."

Doordat sponsor Muermans één van de grote geldschieters zal zijn voor Stoddart gaat het gerucht dat de kans aanwezig is dat ook Robert Doornbos zich bij het team zal aansluiten. Op dit moment is alleen de Britse Katherine Legge verbonden aan Minardi Team USA, dat met drie of vier coureurs aan het seizoen zal willen beginnen.