[Upd] Vaticaan overweegt voetbalteam niet

JJdJ1984
Het Vaticaan is aan het overwegen om een voetbalteam te formeren, dat de concurrentie aan zal kunnen gaan met de huidige Italiaanse topclubs. Dat zegt Tarcisio Bertone, de minister van Buitenlandse Zaken van de ministaat.

"Ik sluit het zeker niet uit", zei Bertone maandag in diverse Italiaanse media. "Wij hebben de mogelijkheden. Door Braziliaanse spelers te selecteren uit de honderden katholieke universiteiten van de wereld komen we een heel eind."

De zeer invloedrijke Bertone, is een fervent voetballiefhebber. Toen hij de bisschop van Genua was, gaf hij geregeld op de televisie commentaar op wedstrijden van de topteams.

Update

Tarcisio Bertone heeft vandaag medegedeeld dat de mededeling over een eventueel te formeren voetbalteam berust op een grap.

“Na een paar geintjes gisteravond in Alassio heeft iedereen het over de oprichting van een groot Vaticaans voetbalteam. Ook de UEFA deed vandaag een duit in het zakje met de vraag of het toegestaan en mogelijk is om in internationaal Vaticaans team op te zetten. Maar ik denk niet dat het mogelijk is. Laten we alle hoogdravende berichten temperen.”