Uitslag Sevilla - AZ

Gerard (RedFever007)
AZ heeft zijn laatste wedstrijd in de poulefase van het UEFA-Cup tournooi winnend afgesloten. De Almaarders waren met 1-2 te sterk voor de nummer twee uit Spanje, Sevilla.


Mede door twee doelpunten van Arveladze heeft AZ zich verzekerd van de eerste plaats in poule C. De Alkmaarders wisten Sevilla met 1-2 te verslaan. Vooral in de eerste helft had AZ het moeilijk tegen de winnaar van de UEFA-Cup in het voorgaande seizoen. De thuisploeg kreeg enkele goede kansen via Escudé, Chevanton en Daniel Alves maar Waterreus voorkwam een tegentreffer. Aan de kant van AZ was Arveladze gevaarlijk maar hij wist het doel niet te vinden.

In de tweede helft kwamen de Spanjaarden op voorsprong. Chevanton werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. De spits nam de door de arbiter gegeven strafschop vervolgens zelf en faalde niet: 1-0.

AZ liet zich echter niet van de wijs brengen en ging snel opzoek naar de gelijkmaker. Arveladze was de man die AZ weer op gelijke hoogte bracht. Opnieuw bestormde Sevilla het doel van Waterreus maar die wist de aanvalsgolf af te slaan. Diep in blessuretijd sloeg Arveladze wederom toe en bezorgde AZ zodoende de zege.

Karakteristieken

Sevilla - AZ ALkmaar 1-2
52/Pen Chevanton 1-0
62’ Arveladze1-1
90+3’ Arveladze 1-2

Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Skjerven (Noo)
Geel: Martí, Renato (Sevilla), De Cler, Opdam (AZ)

Opstellingen:
Sevilla: Cobeno, Daniel Alves, David, Escudé, Ocio/ (55’- Alfaro), Correia/ (65’- Duda), Poulsen, Renato, Mart, Navas, Chevanton/ (79’- Kepa)

AZ: Waterreus, Steinsson/ (43’- Luirink), Jaliens, Opdam, De Cler, Molhoek/ (69’- Schaars), Mendes da Silva, De Zeeuw, Cziommer, Arveladze, Dembele.