Uitslag SC Heerenveen - RC Lens

Gerard (RedFever007)
Voor SC Heerenveen zit het Europese avontuur erop. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek was niet in staat RC Lens met grote cijfers te verslaan, wat noodzakelijk was. De Friezen wonnen wel, Lens werd met 1-0 verslagen door een doelpunt van Alves.

De opdracht voor Heerenveen was duidelijk, het moest met minimaal drie doelpunten verschil winnen van Racing Club Lens om door te gaan in het UEFA-Cup toernooi. In de eerste helft grossierden zowel de thuisploeg als de bezoekers niet in kansen. Onder meer Pranjic kreeg een aardige kans om de score te openen maar keeper Itandje kon redding bieden. Aan de kant van de Fransen kreeg Hilton een mogelijkheid vanuit een hoekschop.

Heerenveen kreeg kort voor rust, op een ideale plek, een vrije trap op iets meer dan 20 meter vanaf de goal. Pranjic wist echter niets met de mogelijkheid te doen. Diep in blessuretijd kreeg Dindane de beste kans uit de eerste helft. De aanvaller omspeelde Vandenbussche maar gelukkig voor heel Heerenveen stond Dingsdag nog op de lijn om de bal uit het doel te weren.

De beste kans voor de Friezen volgde kort na rust. Pranjic gaf de bal voor op Alves maar die faalde door de bal naast te schieten. Enkele minuten hierna opnieuw een uitstekende kans voor Alves maar nu belandde zijn schot via Itandje op de paal. Een slecht uitgevoerde aanval van Lens via Jussie voorkwam een tegendoelpunt, diezelfde Jussie zag een afstandsschot even later naast gaan.

Met nog tien minuten officiële speeltijd en een 0-0 stand in het Abe Lenstra stadion, leek het Europese avontuur ten einde voor de Friese ploeg. De ploeg was niet in staat uitgespeelde kansen te creëren en het RC Lens moeilijk te maken. Heerenveen was zeker niet de mindere ploeg en kon de wedstrijd wel verdiend winnend afsluiten. Het laatste Europese doelpunt kwam op naam van Alves, die uit een vrije trap raak wist te schieten. Zowel Lens als Heerenveen zijn Europees uitgeschakeld na vanavond.

Opstelling
Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag, Poulsen, Prager/ (79’- Bradley), Hanssen/ (54’- Friend), Pranjic, Alves, Nilsson.

RC Lens: Itandje, Demont, Hilton, A. Coulibaly, Ramos,Si. Keita, Carriere, Cousin/ (76’- Boukari), Jussie/ (76’- Jomaa ), Dindane/ (87’- Gillet)

Wedstrijdverloop:

Heerenveen - Lens

88’ Alves 1-0

Alves (Heerenveen)
Friend (Heerenveen)
Ramos (RC Lens)
Hilton (RC Lens)


Arbiter:
Kapitanis (Cyp)

Toeschouwers:
17.000