Coureurs dreigen met teststop

Michel (Fir3fly)
De Grand Prix Drivers association (GPDA), de vakbond van Formule 1 coureurs, eist dat de testcircuits veiliger worden. Als dit niet gebeurt, dreigen de coureurs te stoppen met testen. GPDA-voorzitter Ralf Schumacher heeft dit vandaag bekend gemaakt.

"De situatie in Jerez is fel verbeterd, maar in Barcelona en Valencia is er nog werk aan de winkel. Iedereen is zich er van bewust en we willen dat er maatregelen worden getroffen. We willen ons veilig voelen wanneer we testen. Als de circuits de gevraagde werken niet uitvoeren, dan gaan we er niet langer testen. Zo simpel is het", zegt Schumacher op Autosport.com.

Het is niet zeker of deze actie ook echt doorgang zal kunnen vinden, aangezien niet alle coureurs het altijd eens zijn met de GPDA.

"Het is inderdaad zo dat niet alle rijders altijd dezelfde mening delen en dezelfde doelen nastreven. Sommige rijders tonen ook geen interesse, maar dat betekent dat ik als voorzitter mijn verantwoordelijkheid moet nemen. Onze samenkomst in Jerez was in elk geval vruchtbaar en we zijn er bijna zeker van dat de circuits aan onze vraag tegemoet zullen komen."