[Upd][A1GP] Ho-Pin Tung test voor China

Olga (Nuongirl)
De Chinese Nederlander Ho-Pin Tung zal morgen in de raceauto van Team China een zogenoemde rookie test gaan rijden. De Formule 3 kampioen rijdt twee maal 25 minuten als een eerste kennismaking met de A1GP-klasse.

Of een succesvolle test ook betekent dat de talentvolle coureur de kleuren van China zal gaan verdedigen in de komende wedstrijden staat niet vast.

Ho-Pin Tung werd dit jaar met grote voorsprong kampioen in het Duitse Formule 3 kampioenschap en hoopt in 2007 een volgende stap te zetten op weg naar zijn doel: de eerste Chinese Formule 1 winnaar worden. In 2007 heeft hij zijn zinnen gezet op een stoeltje in de Renault World Series of GP2.

Update

Naast Team Nederland en Ho-Pin Tung komt er nog een Nederlander in actie. Chris van de Drift zal in Indonesië in actie komen als rookie-rijder. De 20-jarige coureur rijdt in dienst van Team Nieuw-Zeeland. Van der Drift is geboren in Nieuw-Zeeland, maar woont sinds enkele jaren in Nederland. Afgelopen augustus reed Van der Drift voor het eerst met een A1GP-auto, tijdens de testsessie op het Britse Silverstone.