Symonds pleit voor andere kwalificatieopzet

Sander (sanger)
Als het aan Pat Symonds ligt dan wordt de kwalificatieopzet weer onder de loep genomen. De afgelopen jaren is de kwalificatieopzet al meerdere keren aangepast om zodoende meer spanning en actie te creëren op de zaterdagen. Het afgelopen seizoen leek dit te slagen. Toch wil Symonds de huidige opzet aangepast zien.

De Engelsman heeft zelfs wel oren naar een omgekeerde startvolgorde als waarin gekwalificeerd wordt: “Er valt veel te zeggen voor een kwalificatieopzet waarin iedereen maar één snelle ronde krijgt tijdens de derde kwalificatiesessie. Breng daarmee de chaos een beetje terug, de grid een beetje mixen, en maak het werk van de TV-regisseur een stuk makkelijker. Ieder systeem dat de snelste auto vooraan neerzet verpest het racen. Daarentegen, als het te gemaakt is allemaal is dat ook weer niet goed.”

Dat Symonds de andere klassen goed volgt blijkt als hij vervolgt: “Mensen zeggen altijd dat er zoveel wordt ingehaald in de GP2, maar natuurlijk gebeurt dat veel, want de snelste man start als achtste. Hoe dan ook, het enige wat er nodig is, is een kleine verandering in de manier van denken, en dat is niet iets waar we heel goed in zijn in de F1.”

Op de vraag hoe een dergelijk systeem in de F1 ingepast zou kunnen worden ging de Engelsman echter niet in, in de Formule 1 wordt namelijk maar één race per weekend verreden.