Alphen krijgt een challenger

Sjors (Sj0rSz)
TEAN, de tennisvereniging van Martin Verkerk uit Alphen aan den Rijn, heeft het voor elkaar gekregen om een challenger te organiseren. Dit toernooi wordt gehouden naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de club. Deze wedstrijd, is naast de Siemens Open in Scheveningen, de tweede challenger in ons land.

De organisatie van de tenninsprofessionals (ATP) heeft dinsdag een akkoord bereikt met TEAN International. Bovendien heeft deze challenger twee hoofdsponsoren uit de bouwwereld. Het duo ondertekende een contract met de Stichting Toptennis Alphen. Het is de bedoeling dat deze wedstrijd van 3 tot en met 9 september plaats zal gaan vinden.

Deze periode valt overigens samen met de tweede week van de US Open, welke in Amerika wordt georganiseerd. Hierdoor is het wel mogelijk dat TEAN nog een aantal late inschrijvingen kan ontvangen van spelers die in de eerste ronde van dit toernooi sneuvelen. Bovendien hoopt Henk Hamming, directeur van dit toernooi, op inschrijvingen van jeugdige spelers uit Nederland. Hierbij moet gedacht worden aan Igor Sijsling, Jesse Huta Galung, Antal van der Duim, Robin Haase en Thiemo de Bakker. "Raemon Sluiter en onze plaatselijke held Martin Verkerk staan eveneens hoog op ons verlanglijstje", meldde Hamming.