Van Gaal geeft enkele spelers rust

Sjors (Sj0rSz)
AZ heeft komende woensdag, in het UEFA Cup-duel tegen Slovan Liberec, voldoende aan een gelijkspel. Toch wil trainer Louis van Gaal proberen de eerste plaats in de groep te pakken. De oefenmeester wil overigens geen risico lopen met enkele twijfelgevallen.

De selectie van AZ kent aantal spelers die woensdag rust krijgen van Van Gaal, namelijk Demy de Zeeuw, Rogier Molhoek en Ryan Donk. Dit drietal heeft last van diverse pijntjes. "Maar het is allemaal niet ernstig", aldus de trainer. Ook Kew Jaliens, Joey Didulica en Kees Luijckx hoeven tegen de ploeg uit Slovenië niet in actie te komen. "Omdat we bijna geplaatst zijn, grijp ik deze mogelijkheid nu aan. Het helpt allemaal mee om de groep fit te houden. Want op Didulica na zijn we eind november nog helemaal fit."

De eerste twee groepswedstrijden, tegen Grasshoppers en Sporting Braga, wist AZ te winnen. Komende woensdag staat de thuiswedstrijd tegen Slovan Liberec op het programma. Tot slot moet de ploeg nog naar Spanje afreizen om daar tegen Sevilla aan te treden.