Mendéz wordt definitief PSV'er

Sjors (Sj0rSz)
Edison Mendéz blijft ook na dit seizoen actief voor PSV. De Ecuadoriaan heeft een driejarig contract getekend wat vanaf volgend seizoen in gaat. Ronald Koeman, trainer van de Eindhovense ploeg, maakte dit vandaag bekend aan zijn selectie.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Mendéz één seizoen van LDU Quito uit Ecuador gehuurd zou worden. De middenvelder maakte echter een fantastische start bij de Brabantse ploeg, waardoor de optie tot koop inmiddels is gelicht. Hierdoor zal de speler tot medio 2010 in het Philips-stadion te bezichtigen zijn.

"Ik ben heel blij en dankbaar", was de eerste reactie van Mendéz tegenover PSV Media. "De trainers, de directie, de mensen van de club. Ik wil het vertrouwen dat al na vier maanden in mij is gesteld graag terugbetalen. Dit geeft me ook rust, zowel op als buiten het veld. Ik ben heel blij dat dit is bewerkstelligd."

"Als je verhuurd bent, speelt het toch altijd in je hoofd mee dat je je móet bewijzen. Nu geeft me dat ook nog meer rust in mijn spel. De komende drie-en-een-half jaar blijf ik PSV'er. Ik voel me hier goed, met mijn gezin woon ik in de stad en dat bevalt ons prima. Verder zijn de omstandigheden in Eindhoven ideaal om op het hoogste clubniveau in Nederland en Europa te presteren. Het stadion, het trainingscomplex, de mensen om het team heen. Ik ben blij dat ik een onderdeel van dit team kan blijven.", vervolgde de Ecuadoriaanse speler.