Teams dringen aan op test in Maleisië

Sander (sanger)
De Formule 1 teams dringen aan op een test op het Maleisische circuit Sepang. Het idee is om te testen gedurende de drie weken tussen de Grand Prix van Australië en Maleisië.

De reden hiervoor is het logistieke vraagstuk. Waar, normaal gesproken, de week na de Australische Grand Prix direct een andere race wordt verreden is dat komend seizoen niet het geval. Voor de teams niet erg praktisch, zij staan voor een moeilijke keuze. Kostentechnisch is het niet logisch de bolides terug te verschepen naar Europa en daar te testen. Anderzijds zijn er ook kosten verbonden aan een lang verblijf in Maleisië.

Na diverse ontmoetingen tussen de teams is er besloten dat een test op Sepang uitkomst moet bieden. Deze test zou plaats kunnen hebben van 27 tot en met 29 maart. Op deze manier zouden de teams kosten besparen en zich goed kunnen voorbereiden op de tweede race van het seizoen.

Buiten praktische overwegingen speelt ook mee dat de omstandigheden in Maleisië beter zijn in te schatten dan op Silverstone, waar normaal gesproken getest zou worden.

Ook Bridgestone is de mogelijkheden aan het bekijken: “De Sepang-test staat op de planning, maar is nog niet bevestigd. Bridgestone is momenteel de mogelijkheden op financieel en logistiek gebied aan het bekijken. Het is geenszins de bedoeling dat de tests in het najaar van 2006 hierdoor in gevaar komen.”

Naast de test op Sepang zouden de teams ook een test op het circuit van Bahrein willen. Van 22 tot en met 24 februari zou deze plaats moeten hebben.