Koeman hekelt 'misplaatste arrogantie'

Sjors (Sj0rSz)
Feyenoord-trainer Erwin Koeman was niet te spreken over de nederlaag van zijn ploeg tegen NEC (4-1). Volgens de oefenmeester hebben de Rotterdammers gefaald. "We staan weer met beide benen op de grond", aldus de trainer.

"We liepen over het veld met een soort misplaatste arrogantie en deden eigenlijk maar wat", vervolgde Koeman zijn verhaal. De laatste weken leek het er op dat Feyenoord de weg naar boven, in de Eredivisie, weer had gevonden na een slechte start. De laatste vijf wedstrijden werden door de Rotterdammers gewonnen, waardoor het gat met de huidige nummer drie van dit moment (AZ) inmiddels is verkleind tot drie punten. Zondag was de ploeg van Koeman geen schim meer van het elftal wat de laatste weken aan een goede reeks bezig was. De Nijmegenaren streden voor de overwinning.

"NEC heeft verdiend gewonnen", was de analyse van Koeman. "Het had ook zo 5-0 of 6-0 kunnen worden als ze nog iets beter met de kansen waren omgesprongen. Vooral de tweede helft was ontzettend slecht. Na de 1-0 speelde iedereen voor zichzelf. Vandaag werd weer eens duidelijk dat wij een ploeg zijn die van iedere tegenstander kan verliezen."

Zijn collega Mario Been, trainer van NEC, was positief gestemd over de winst op zijn voormalig werkgever. Toch liet hij niet zien dat hij blij was met de overwinning. "Ik heb een tweeslachtig gevoel over deze week", was het commentaar van de oefenmeester. "Dinsdag hebben we gepaintballd met de hele groep. Dat was heel gezellig, dus ik dacht dat iedereen gemotiveerd naar het duel met Feyenoord zou gaan toewerken. Maar donderdag trainden we zo ontzettend slecht en slap, dat de moed me in de schoenen zakte. De instelling van sommige spelers moet echt veel beter. Tegen Feyenoord hebben we bewezen dat we wel kunnen strijden. Alleen we zouden dat iedere week moeten laten zien."