Ten Cate: "Bossen liegt"

JJdJ1984
Henk ten Cate heeft na afloop van het duel tussen Sparta en Ajax fel uitgehaald naar scheidsrechter Ruud Bossen. Bossen stuurde namelijk Wesley Sneijder en trainer Henk ten Cate naar de tribune.

"Kunnen scheidsrechters ook worden geschorst" vroeg ten Cate zich af. De arbiter stuurde in de dertiende minuut Sneijder van het veld omdat de middenvelder hem verbaal hard had aangepakt. "Scheidsrechter Bossen liegt wanneer hij zegt dat Sneyder hem heeft uigescholden", beweerde Ten Cate. "Dat weet hij ook". Wesley Sneijder gaf toe dat hij had gescholden maar dit gebeurde niet op de scheidsrechter maar op tegenstander Jeffrey Vlug.

"Bossen heeft aan mij en Jaap Stam verteld waarom hij de rode kaart trok. Hij vond dat er deze week al te veel was gebeurd. Hij doelde op het gedrag van Kenneth Perez vorige week tijdens de wedstrijd tegen FC Twente". In dat duel schold Perez de grensrechter uit voor 'kankerneger'.

Ten Cate mocht na de rust plaatsnemen op de tribune. "Weet je waarom? Ik heb hem tot twee maal toe moraalridder genoemd. Is dat nu zo'n erg scheldwoord? Volgens mij hebben onze supporters de scheidsrechter erger uitgescholden. Voor die spreekkoren had hij de wedstrijd stil moeten leggen."