Mosley: Formule 1 niet achter decoder

Sander (sanger)
Volgens Max Mosley, president van de FIA, zal de Formule 1 overal ter wereld gratis via de TV te volgen blijven. Volgens Mosley is er geen sprake van dat Formule 1 uitzendingen achter een decoder gaan verdwijnen.

Momenteel verplicht het Concorde Agreement elk land met tv-rechten de Formule 1 gratis aan te bieden. Aangezien de huidige overeenkomst eind 2007 afloopt, gaan er geruchten dat tv-rechtenhouders de mogelijkheden aan het bekijken zijn om de Formule 1 via een pay-per-view systeem uit te zenden. Dit zou inhouden dat er een apart abonnement afgesloten moet worden om de Formule 1 te blijven volgen.

Het is niet zo gek dat de Formule 1 wereld dit ziet als een slechte ontwikkeling. Dit zou kunnen betekenen dat een groot deel van het publiek de Formule 1 de rug toe keert. Hierdoor zou de sport minder aantrekkelijk kunnen worden voor sponsoren. Gelukkig laat de FIA, bij monde van Mosley, weten hier tegen te zijn: "Het is fundamenteel dat tv-beelden gratis moeten blijven voor iedereen. Als een groot deel van het publiek wegblijft, is dat slecht voor de sport en de autofabrikanten."