Rossi: Rally moelijker dan F1

John (Spooky4u)
Wanneer je MotoGP ster Valentino Rossi vraagt wat moeilijker is, Rally of Formule 1, kiest hij zonder twijfel voor de rallysport.

De zevenvoudig wereldkampioen staat vandaag aan de start van de rally van Nieuw Zeeland en bekijkt de opties voor een verdere carrière op vier wielen. Afgelopen maanden testte hij een Ferrari F1 wagen en een Subaru WRC wagen waarvan hij de Subaru veel moeilijker te besturen vond.”Een Formule 1 wagen besturen lijkt veel op het rijden van een motor op het circuit “, vertelt hij. “De rempunten en de racelijnen verschillen niet zoveel van elkaar, maar een rallywagen moet je totaal anders besturen op gravel. Je hebt veel ervaring nodig om echte snelheid te krijgen. Het verschil tussen een circuit race en een rally is namelijk erg groot”

Rossi, als elfde geplaatst in Nieuw Zeeland, achter sterren zoals Petter Solberg en Marcus Grönhölm, verteld dat zijn gebrek aan ervaring duidelijk te zien was in de shakedown deze ochtend. “Het was erg slecht, de wagen is erg snel en ik heb haast geen ervaring” Rossi is naar Nieuw Zeeland gekomen om plezier te hebben en om te begrijpen hoe een wagen reageert op gravel. ”Ik wil rustig beginnen en beter worden gedurende de race, ik wil niet dat het eindigt als de laatste keer” In 2002 startte hij voor het eerst in een rally, maar crashte hij in de eerste stage. Ik wil flink wat kilometers maken, de wagen leren begrijpen en meemaken hoe een WRC weekend eruit ziet.” Het ziet er dus naar uit dat Rossi aan het testen is of hij potentie heeft om mee te strijden in het WRC.