Henin wint Masters

Olga (Nuongirl)
Justine Henin-Hardenne heeft vandaag in Madrid de finale van het WTA Championships gewonnen. De Belgische versloeg in de eindstrijd de Française Amélie Mauresmo met 6-4 en 6-3. Door de overwinning sluit Henin het tennisjaar ook als de nummer één van de wereldranglijst af.

Haar zege in Madrid was een genoegdoening voor het verlies van twee grandslamfinales dit jaar tegen de Française; de Australian Open en Wimbledon. Tussendoor won zij wel zelf voor de derde keer de Open Franse op Roland Garros maar in de finale van het US Open moest de Belgische haar meerdere erkennen in de Russin Maria Sharapova.

Na afloop van de finale van vandaag was Henin dan ook extreem blij "Dit kon gewoon niet mooier. Het was twijfelachtig of ik na twee maanden pauze wel aan deze seizoenfinale zou kunnen meedoen. Ik kwam hier, speelde goed, won en werd de nummer één. Het was een geweldig jaar met het bereiken van alle vier finales van het grand slam. Ik kan niet anders dan zeer tevreden zijn. Nu is het tijd voor een feest en een mooie vakantie."