Vooruitblik: FC Groningen - Roda JC

JJdJ1984
Komend weekend wordt de elfde speelronde in de Eredivisie al weer afgewerkt. Ditmaal is door jullie gekozen voor een voorbeschouwing op FC Groningen - Roda JC. Deze wedstrijd wordt morgen afgewerkt in het Groningse Euroborg-Stadion.

Bij de thuisploeg zullen Koen van der Laak, Mark Jan Fledderus en Paul Matthijs nog altijd niet van de partij zijn. De spelers lopen nog altijd rond met een blessure. In de Eredivisie is FC Groningen nog altijd ongeslagen in eigen huis. FC Groningen stelde vorige week teleur door bij NAC Breda niet verder te komen dan een gelijkspel en zakte daarmee naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Bij Roda JC heerst een goede stemming, niet alleen vanwege de goede prestaties van de Limburgse club, maar ook omdat speler Marc Meeuwis op zijn 26e verjaardag een zoon heeft gekregen. Meeuwis zal gewoon aanwezig zijn. De ploeg van trainer Huub Stevens verloor dit seizoen drie van de tien wedstrijden maar deze duels gingen wel verloren tegen de nationale toppers.

De onderlinge resultaten liggen redelijk gelijk: beide ploegen hebben acht maal van elkaar weten te winnen en negen wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Meest doelpuntrijke wedstrijd werd gespeeld op 8 mei 2005 en werd een 4-4 gelijkspel. In het seizoen 2001-2002 wist Roda JC voor het laatst in Groningen te winnen. Vorig jaar eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de ploeg van Ron Jans.

De wedstrijd begint zaterdagavond om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Wegereef.