Webber wil met Red Bull voor verrassing zorgen

Olga (Nuongirl)
Mark Webber hoopt dat hij volgend seizoen met zijn nieuwe team, Red Bull Racing, voor een verrassing kan zorgen. Afgelopen jaar behaalde de Australiër teleurstellende resultaten met Williams F1.

Red Bull draaide echter ook geen lekker seizoen. Daarin werd nog niet eens de helft van het aantal punten gescoord dat het team tijdens haar eerste jaar in de Formule 1 wist te verzamelen. "Er heerst veel druk binnen het team om iets te bereiken. Ze willen volgend jaar graag een rol van betekenis spelen. Dit was voor mij ook een belangrijke reden om bij Red Bull Racing te tekenen. Ik hoop echt dat we een van de verrassingen van het seizoen kunnen zijn," aldus Webber in een interview met de Australische krant The Age.

Ondanks dat hij vertrekt, hoopt hij dat het team van Williams volgend seizoen ook beter gaat draaien. "Ze moeten het volgend jaar wel veel beter gaan doen, want het kan gewoon niet veel slechter dan afgelopen seizoen. Op een gegeven had ik het gevoel dat ik er niets meer aan kon doen. Dat was zwaar."