Brawn: "Geen terugkeer als technisch directeur"

Michel (Fir3fly)
Ross Brawn, dit jaar technisch directeur bij het team van Ferrari, stopt na dit seizoen in die functie. Een terugkeer in de sport sluit hij zeker niet uit, maar dat zal dan niet als technisch directeur zijn.

"Als ik terugkeer, heb ik een nieuwe uitdaging nodig," vertelt hij aan Pitpass.com. "Deze job heb ik nu lang genoeg gedaan. Bij Ferrari zijn ze zo aardig geweest om mij verschillende aanbiedingen te doen, maar ik heb eerst een pauze nodig. Als over 12 maanden deze aanbiedingen nog steeds geldig zijn, dan moeten we daar maar eens over praten. Ik denk dat we beide, Ferrari en ik, tegen die tijd beter weten waar we staan. Ferrari is en blijft het team waar ik me het meest mee verbonden voel."

Brawn maakt zich geen zorgen over zijn opvolging. "We moesten onze plannen om mijn opvolging goed te regelen uitwerken en in gang zetten. Een aantal mensen, zoals Alda Costa, Stefano Domenicali, Mario Almondo en Nikolas Tombazias begon uit hun functie te groeien en het is mooi dat er nu ruimte komt zodat ze zich kunnen ontwikkelen. Als ik niet wist dat het team in goede handen achterblijft, zou ik me schuldig voelen."